Sint Maartenaar in the making
Door: Sas
Blijf op de hoogte en volg Sacha
16 September 2016 | Sint Maarten, Kooibaai
Ik wil eerst even terug blikken op de onwijs gezellige drukke week voor ik weg ging. 100-1 feestjes, 1000-1 vrienden, samen met iedereen [zo dat was de terug blik]. Ik vertrok vanaf Amsterdam waar ik vaker ben geweest, maar niet met een afscheid dat zo anders was dan anders. Het afscheid was nooit zo heftig, maar het vooruitzicht was nog nooit zo spannend!
6/9 (eerste keer): In het vliegtuig, kon ik vanzelfsprekend genoeg met alle drukte in mijn lijf, niet slapen. Gelukkig zat ik aan het ‘raam’ waar ik na 2 uur al spijt van had aangezien mijn 2 buren naast mij sliepen en ik eigenlijk naar de WC moest. Zo sociaal als ik ben heb ik ze met lieve woorden gemeld dat ik toch echt ooit naar het toilet moest, of te wel: nu!
Aangekomen op Sint-Maarten stond Michelle (mijn stagebegeleidster) te wachten, ze was niet te missen aangezien ik als laatste uit de bagage ruimte kwam en iedereen al weg was. Geen zorgen, stress is voor morgen of hier op Sint-Maarten, waarschijnlijk pas over een paar jaar.
6/9 (tweede keer): Langs kantoor, langs het huis, 100 nieuwe namen en Engelssprekend. Ohja en we doen de dag hier gewoon nog eens over want het is 6 uur eerder (ik had wellicht toch moeten gaan slapen).
7/9: Er komt nog een huisgenoot bij: Jimmy (Amerikaan) en Reinier (Nederlander) dus wat doe je dan op kantoor? WELKOMSBIERTJE, een Heineken natuurlijk. ☺
8/9: Onndanks het slaaptekort wordt ik super vroeg wakker, dus ga ik maar even naar het strand! PRACHTIG, maar wel alleen (akelig alleen voor een mensenmens als ik) In de avond: Ik kook, tenminste dat had ik tegen de mannen gezegd. Klein technisch-gebrek-aan-mannelijk-inzicht-probleem ik krijg het fornuis niet aan, en de lampen ook niet. Het is hier om 18.30u al donker, nog steeds bloedheet, maar lampen zijn redelijk noodzakelijk! Dus daar zit ik dan, op het dakterras, in de hitte, zonder licht met een Hurricane-light te wachten op redders. Die komen, we kletsen en we eten. Samen, gezelligheid!
9/9: De werkdagen vliegen om! In de avond zitten we bij de bar van de Yacht Club waar wij boven werken. Alle Nederlanders, vrienden van Michelle, sluiten aan. Er wordt bier genuttigd en meer bier genuttigd, mooie avond. Bier is hier net als water, het is overal.
10/9: ZATERDAG, de eerste vrije dag. Maar wat ga je dan eigenlijk doen in je eentje? Naja, in je eentje naar het bounty-strand om de hoek dan maar. Ik wilde naar een ander strand, maar met mijn richtingsgevoel ben ik daar nooit aangekomen dus ging ik maar weer naar Karakter. Met Karakter is trouwens helemaal niks mis, het is een mega leuke tent op het strand! In de middag ging ik naar de mannen, waar we met een zeilbootje naar een onbewoond eiland gingen: KIKKE MAN! Mega salamanders gezien, vissen, zon, chill! Tuurlijk nog wel even gekapseisd om af te koelen. (Naja eigenlijk niet het plan natuurlijk maar chaos valt niet af te leren). In de avond gingen we naar Oyster Pond, waar we hebben ge-BBQ-t in een mega, maar dan echt mega mooi huis, met zwembad en gezelligheid!
11/9: Zondag wordt ik toch weer vroeg wakker! Ik merk dat de ochtenden ‘alleen’ me niet sieren, ik mis thuis maar gelukkig is er Skype en is Pronkus er! De middagen voel ik me niet alleen want we hebben 100-1 dingen gedaan: met de mannen zijn we naar Marigot (de Franse hoofdstad), een Fort en naar een viewpoint gegaan. Het viewpoint was een uitdaging met mij achter het stuur (van een automaat, went best snel) en een weg met 300 gaten. Het laatste stuk moesten we in de bloedhete hitte lopen, maar het was het waard. Het was prachtig! Verrassend genoeg gingen we daarna naar Karakter, waar we zwommen en genoten van een Amstel Bright (niet altijd Heineken nee) in de schaduw.
Een bewogen week, vol chaos en nieuwe dingen waar vooral alles ANDERS was dan normaal.
16 September 2016 - 09:53
Carla :
Wat leuk zeg zo'n verslag zeg, hoor ook wel wat van Ruby natuurlijk.
Klinkt allemaal erg mooi en spannend. Je moet ook ff settelen. Ik ga je volgen hoor.
Marja van . Gerard is overleden dus hebben niet zo'n gezellig weekend. Ruby heeft haar helpen afleggen maar dat hoor je wel van haar. Nou Sas geniet en een dikke kus van ons -
16 September 2016 - 10:55
Britt:
Hoi lieve Sassie,
Leuk om te lezen hoe jouw week er uit zag.
Ik kan helemaal begrijpen dat het wennen is om alleen te zijn, wat je natuurlijk niet gewend bent. Met jouw sociale 'karakter' leer je vanzelf mensen kennen, misschien wel bij 'Karakter'! Haha stom grapje. Of sla een leuke barman aan de haak. Het klinkt wel heerlijk daar hoor: de warmte, zon, stranden, bbq en je stage. Je moet gewoon even wennen, komt helemaal goed.
Lieve Sas: GENIET!
Liefs,
Je grote nicht -
17 September 2016 - 08:00
Reitse:
Enerverende week mop en een pracht manier om te communiceren.
Hou dit vol dan heb je aan het eind een mooi verslag.
En blijf ik op de hoogte.
XXX pap.
17 September 2016 - 22:08