Sebas mijn nieuwe liefde
Door: Sas
Blijf op de hoogte en volg Sacha
27 Oktober 2016 | Sint Maarten, Kooibaai
18/10: Vandaag ben ik echt een duizendpoot geweest op stage. De dag vloog om! In de avond lekker eten bij het stagehuis, en aangezien ik al een paar keer heb genoten van hun kook-kunsten maak ik een toetje. Hier zijn geen duizendpoten voor nodig maar een stuk of twintig poten, voor twintig lekkerbekkies. Ik maak bananen-pannekoeken met ijs en gesmolten chocolade, (denk: sloof je niet zo uit sas). Het is binnen nog heter als buiten, dus bedenk je even hoe heet dat is. Maar het was het waard, ze vonden het allemaal lekker als ik ze mag geloven ☺
19/10 Mensen kennen me hier ook wel als sas: voor-al-uw-feesten-en-partijen. Dit houd in dat ik vandaag 100-1 dingen heb gedaan die ik nog nooit had gedaan. Maar zoals ik altijd maar zeg: ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Lekker postzegels ontwerpen, slippers designen, magazine maken, polo’s bestellen. Thuis Skype ik nog even met de blije bakkes van Pronkus, toch fijn zo’n avonddienstjesmens in Nederland!
20/10 Deze dag staat in het teken van meetings. In de ochtend hop ik als eerste langs bij een basisschool. De principal (met wie ik een meeting had) zat in de wachtruimte achter een met tape getrokken lijn ‘don’t cross the line: meetings’ Ik moest lachen hoe knullig dingen hier kunnen gaan. Toen kwam er een op het eerste gezicht lief meisje naar binnen. Die moest zich melden van de juf bij de principal.
- ‘Zeg maar wat je hebt gedaan’. ‘Ik heb iets stoms gedaan’ ‘Wat dan?’ ‘Ik heb persongeluk met boeken gegooid’ ‘Hoe ging dat dan’ ‘Nou echt per ongeluk!’. –
Ik kan al haast mijn lach niet inhouden bij de visualisatie van een kind van 8 jaar dat per ongeluk haar boeken door de klas gooit, echt per ongeluk hoor. Daarna ga ik naar Les, de man die alle spellen gaat regelen met mij voor de Beach Clean Up. Grootse plannen! De meiden (mijn andere collegas) gaan off-island voor een conferentie, dus ik heb het rijk voor mij alleen. Een rijk zonder internet. Een rijk zonder internet is hetzelfde als geen rijk.
Na werk ga ik meteen naar Karakter want Lize aka Liesje (beter bekend als de Belg) is jarig! We besluiten uiteindelijk te eten bij Izi, de meest fancy Italiaan uit mijn hele leven. Voor alle mensen die mij komen bezoeken, hier gaan we zeker eten zo leuk! Voor alle mensen die mij niet komen bezoeken, jammer dat je hier niet kunt eten! We doen wat drankjes na bij the boathouse en we lachen!
21/10: Mijn rijk is nog zonder internet. Ik bel 100-1x maar wordt van de muur naar het kastje geschoven. Rond 15:00u wanneer ik iedereen heb gebeld en alles wat offline kon heb gedaan ga ik naar huis. Ik verstuur alle mails die hier wel verstuurd kunnen worden en ik ga naar Dawn Beach (snorkelen), met Iris aka Ierissieee. We doen alsof we bij het hotel horen waar we zitten en het lukt tot 17:00u wanneer ze erachter komen dat we studenten zijn. Maar vooruit: we mogen voor deze ene keer nog blijven zitten. Ik ga naar hun huis (beter bekend als Guana, aangezien ze in Guana Bay wonen), waarna we uiteindelijk naar Jimmy’s Kip gaan, jaaaaaaa ein-de-lijk Jimmys!! En het is goddelijk! En het is een goede bodem. We gaan langs mij, waar ze verbaasd zijn over mij mooie kast en grote bed. Bedenk dit even: hun huis is mega groot, heeft een zwembad en een super grote keuken dus ik ben eerder verbaasd over hun mega huis! Uiteindelijk gaan we naar Liesje, want die viert vandaag d’r verjaardag. Lekker, 2 keer verjaardagsfeestje voor ons. Het is super gezellig en gaan naar Soggy. Het is tenslotte vrijdag. Daar is het even te gezellig en ik merk dat Jimmys bodem zijn grond heeft bereikt. Gelukkig ben ik geen Bob vanavond want Guana rijd!
22/10: Zaterdag, kater dag. Maar geen zorgen het beste medicijn is actie. Voor mij dan. Naja eerst een ijsje van de BurgerKing met Daf en Cyn. We gaan naar La Belle Creole, het verlaten resort dat jaren geleden is verwoest door een orkaan en nooit meer is opgeknapt. Het is een beetje griezelig maar daar kan ik niet eens aan denken omdat ik het zo heet heb. Ik denk dat ik een hele rivier had kunnen vullen. Ik zie een geweldige boom en mijn jeugdskills komen toch van pas. Ik zal-en-moet die boom in gaan! Als ik eenmaal boven in de boom onder de krassen en 3 liter later zit, betwijfel ik hoe ik hier uit kom. Alle takken waarop ik stond zijn bijna naar beneden gevallen aangezien het een dorre-door-de-orkaan-omgevallen boom is. Met de hulp van de meiden kom ik veilig op de grond. Ohja, tip: doe geen slippers aan. Orkanen maken namelijk dingen kapot, dus ook ramen. We lunchen in Marigot, wat ik hard nodig heb. We gaan zwemmen bij Anse Marcel, een prachtig strandje aan de Franse kant. Een BBQ-en bij het stage huis! Al met al, een prachtige prachtige dag!
23/10: Zondag alweer! Ik Skype met Beautje, lekker teuten en heerlijk lachen. Daarna haast ik me naar Maho, waar we hebben afgesproken om de landing van de KLM te zien (een van de laatste). Het vliegtuig komt recht over je heen, aangezien de landingsbaan aan het strand vast zit. Lekker leuk, lekker toeristisch! Daarna gaan we surfen maar eerst moet ik mijn surfboard ophalen. Ik ga een surfboard kopen van een meneer die ik op Facebook via de Franse: gevonden, verloren en verkopen vind. Een prachtig board uit Hossegor (daar komt meneer vandaan) gaat vandaag zijn eerste Sas moment krijgen. We (Es, Yas en FLEURO) gaan naar Le Galion, waar Sebas (het board) te water gaat. Laat ik het zo zeggen: het vergt nog enige training voor ik het kan, maar ja ik ‘denk dat ik het wel kan’ over een paar maandjes dan! Daarna gaan we naar Karakter en uiteindelijk naar Marks place. Marks place is een tentje waar je FRIET. FRIKANDEL. KROKET. APPELMOES. (ook gewone dingen) kunt eten. Ohyeah, plezierig!
Een week voor plezierige momenten, want waarom wachten op het weekend om plezier te hebben?
27 Oktober 2016 - 06:42
Nicole:
Wat een heerlijk verhaal weer met hilarische, bijzondere, mooie, spannende momenten! Trots op je! Trots om wat je doet, hoe je schrijft en wie je bent! Xxxx mam. -
27 Oktober 2016 - 08:59
Carla:
Hoi Sas,
Wat leuk dat je je nieuwe liefde meteen met ons deelt!
Hij is mooi ,leuke naam en ziet er zeker goed uit.
Hoop dat ik hem nog vaak op de foto's voorbij zien komen, heel veel geluk met Sebas!
Zo te lezen heb je een druk en gezellig leven daar en bijna geen tijd om iedereen hier te missen.
Je ouders waren hier afgelopen zondag even op een borrel en hebben heerlijke chinees gehaald.
Wat grappig dat ze bij je vriendin in Leiden zijn geweest en Ruub ook.
Het leven bij ons is ook druk en voor je het weet is het zo kerst.
Geniet lekker verder een dikke kus van ons allemaal hier.
27 Oktober 2016 - 14:25
Britt :
Leuk Sassie! Kan niet wachten tot ik er ben, gaan we lekker bij die pizzeria daar eten en uiteraard drankjes doen aan het strand! En je kan je surf kunsten showen haha. Lieve Sas, tot snel!!! XX -
27 Oktober 2016 - 18:13
Reitse:
Hoi moppie hoe kom je erop om je board een naam te geven prachtig leuke vriend.
Hou hem heel dan kan je me voorstellen als ik met je moeder kom dikke kus pap.
29 Oktober 2016 - 14:30
Mirjam:
Hoi Sas,
Wat een verhaal weer en wat een avontuur, geweldig ;-). Je bent in ieder geval weer heel uit de boom gekomen. Leuke vriend heb je trouwens, een lekker ding : -) Veel plezier met hem !!
Wat een gave foto met dat KLM toestel trouwens, dat zal best wel een herrie geweest zijn.
Een fijne week weer.
Liefs en dikke kus van ons.
Mirjam