Dollars: Soggy, NAF of euro's. - Reisverslag uit Kooibaai, Sint Maarten van Sacha Wouden - WaarBenJij.nu Dollars: Soggy, NAF of euro's. - Reisverslag uit Kooibaai, Sint Maarten van Sacha Wouden - WaarBenJij.nu

Dollars: Soggy, NAF of euro's.

Door: Sas

Blijf op de hoogte en volg Sacha

20 September 2016 | Sint Maarten, Kooibaai

Hi Hollanders,

12/9: De eerste echte werkdag is voorbij gevlogen! Eenmaal thuis, heb ik lekker salade gemaakt, heb ik een film gekeken op YouTube (omdat ik niet weet hoe ik moet downloaden op dit nieuwe ding) en gekletst met Jimmy. Om 21.00u ben ik uitgeteld, moe van alle nieuwe indrukken en Skype ik met Mama. Fijn om even een vertrouwd hoofd te zien <3

13/9: Vandaag al respons van drie sponsoren, die allemaal willen helpen met het sponseren van mijn evenementen! Wat een lieve gulle mensen op dit eiland als het om kinderen gaat. Door de drukte moet ik na werk even afkoelen, waar kan dat beter als Karakter (tja, het wordt een beetje eentonig denk je nu, maar dat is het niet). Daarna ga ik naar huis en eten we met de boys!

14/9: Heerlijke werkdag! Een zeilinstructeur is jarig, de Nederlanders komen tussen de middag op visite en ik ben op de radio geweest! Verwacht nog geen groots debuut, alles was al afgesproken aangezien mijn collega (Ariël) hier de radiovrouw is: ik/we winnen Brunch voor twee personen, altijd leuk! Na werk zitten we weer bij de Yacht Club we drinken weer Heineken maar wel met andere mensen, alom lol. Wij eten gewoon thuis, want anders ben ik morgen een vodje.

15/9: Vandaag een heel normale werkdag, ook lekker! We werken, we lachen en gaan uiteindelijk naar huis. Thuis maak ik gezond eten, wat hier best lastig is aangezien een komkommen 6 NAF, 3,5 dollar en dus 3 euro kost. Oh ja, ze betalen hier dus, aan de Nederlandse kant, met NAF en Dollars. NAF is alleen voor mensen die voor de overheid werken. Dollars is voor iedereen die dus ‘normaal’ werk heeft. In de winkels zijn alle prijzen in NAF, dat heeft natuurlijk de overheid bepaald. Dus omrekenen geblazen. Aan de Franse kant kan je betalen met euro’s, want dat deel hoort bij Europa. De Franse kant is maximaal 10 minuten rijden vanaf ons, Franse Sint Maartenaren die werken op de Nederlandse kant verdienen Dollars. Dus uiteindelijk kan je aan de Franse kant ook gewoon met Dollars betalen! Maar denk maar niet dat je op de Nederlandse kant met euro’s kan betalen, want dan wordt het ze te lastig. Of te wel: van boodschappen doen wordt je haast een rekenkundig wonder!

16/9: Vandaag is vrijdag, sommige mensen zouden nu zeggen TGIF (Thank Got It’s Friday) maar eigenlijk is de week zo snel omgegaan dat het nog voelt als dinsdag. Na het werk doen we even en borreltje bij de Yacht Club, tuurlijk schuift heel Holland aan dus besluiten we hier ook maar te eten. En als we dan toch bezig zijn, er speelt nog een bandje bij Karakter dus we moeten eigenlijk wel heen [aangezien Karakter ongeveer onze stamkroeg en koosnaampje is]. Hup, alle Nederlanders verzamelen en show je Hollandse moves. Naja, eigenlijk was dit meer een klets-bandje dus we moeten onze Hollandse moves nog ergens anders ten toon stellen. Daar hebben wij geen moeite mee, dus op naar Soggy Dollars. Ja, het klinkt vies, het is ook best een vieze tent maar wel erg gezellig! [Oh ja, ze hebben het vast Soggy DOLLARS genoemd om aan de Fransen te laten weten dat je hier met Dollars moet betalen] Daar ontmoet ik 100-1 stagiaires, ook de stagiaires die ik op het vliegveld heb ontmoet. Morgen feestje bij de 100-1 stagiaires! Al met al, mega mooie dag gehad: gelachen, genoten, gesloopt.

17/9: De jongens maken me wakker om iets voor 9 uur, ik begrijp niet hoe ze dit durven op mijn vrije dag tot mijn hersens in actie komen en zich bedenken dat ik ze gister had beloofd ze naar werk te brengen. Jaja, ik heb een auto en de mannen niet, #strongindependentwoman. Slechtste deal ooit natuurlijk, maar ja een deal is een deal. Terug thuis, kan ik natuurlijk niet slapen want het is licht en de gordijnen zijn gemaakt van kant. Praktisch denken is niet echt de sterkste kant van de Sint Maartenaren maar gelukkig zijn ze erg vriendelijk. Ik kijk de hele dag films met excuus dat het onweert, dat doet het ook maar het regent niet [de natuurverschijnselen zijn hier anders dan gewend]. In de avond ga ik naar de 100-1 stagiaires. Eigenlijk zijn het er natuurlijk geen 100-1, maar 20 stagiaires in 1 huis. Ach dat komt ongeveer op dezelfde puinhoop neer. Samen met nog meer buurtende stagiaires maken we er een onvergetelijke nacht van. Ik zal hem niet snel vergeten want de muggenbulten jeuken nog na. (Muggenspul flesje 1 is op en aangezien het ‘onweerde’ kon ik natuurlijk geen nieuwe halen). Wel super leuk gehad! Een brok Hollandse gezelligheid!

18/9: Fit en fabulous sta ik op. We gaan naar het strand, lekker niksen. Maar daar waren de 100-1 stagiaires ook weer, dus niksen werd kletsen: iets wat ik haast mijn hobby kan noemen! We zitten in de zon, dan in de zee, dan in de schaduw. Uiteindelijk gaan we [ik en huisgenootjes] nog naar een BBQ. De BBQ van Ariël [Ja haar bijnaam is mermaid]. Het is super gezellig: het huis is groot, ze hebben een zwembad, ze hebben kokosnoten cocktails, er is muziek en er zijn mooie mensen. Als we naar huis gaan ben ik gesloopt van mijn weekend. Eind goed, al goed.

Ach zoals ze altijd zeggen: later onthoud je nooit de avonden waarop je vroeg naar bed ging.

• 20 September 2016 - 18:45

Reitse:

Gezellig daar op sint-Maarten en bij de strandtent geniet ervan mop.
    Lekker dat je je draai een beetje vinden kan

• 21 September 2016 - 17:19

Carla:

Hoi Sas,

Weer een week om, wat een gezelligheid zo te lezen!
    Maar wat is mis is een soort bikkelboxen of dat soort training.
    7 maanden feesten en chillen dat kan natuurlijk niet ( geintje hoor Sas)

Geniet en wacht weer op het volgende verslag.

XXX Carla.